Selecteer een pagina

Wat is de geschikte 3D printer voor ondernemers? Dat de printers hun plek op de werkvloer veroverd hebben is immers al duidelijk. Zeker nu de mogelijkheden steeds groter worden is dit een aantrekkelijke zaak. Alleen al om die reden is het belangrijk om onderscheid tussen de verschillende modellen te kunnen maken. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van nieuwe modellen. Werken met nieuwe functies, zoals vernieuwingen op het gebied van het heated bed, maken het mogelijk om nog meer uit de printer te halen. In dat opzicht liggen er kansen in allerlei branches met de printer.

Alles uit de printer halen
Wie als ondernemer de beste 3D printer moet kiezen, kijkt in de eerste plaats naar de prijs-kwaliteitverhouding. Wie er meer uit kan halen, zal dat natuurlijk altijd doen. Het is goed om te weten dat de kwaliteit steeds hoger wordt. De desktopprinter kan tegenwoordig al wat de industriƫle printers 20 jaar geleden deden. Dat de modellen steeds compacter worden, maar wel meer mogelijkheden bieden, is de belangrijkste reden van de grote opmars. Dit zal in de toekomst alleen maar nog meer het geval worden. De mogelijkheden om te printen zijn nog lang niet uitgeput. Dat komt jouw bedrijf ten goede.

Het proces beter kunnen monitoren
Een andere goede reden waarom ondernemers meer zijn gaan zien in de printers is het feit dat het proces beter in de hand te houden is. De moderne 3D printer zit vol met sensors. Die helpen bij het uitwerken van het ontwerp. Elke afwijking in het systeem wordt gemakkelijk opgevangen. Daardoor komt het eindproduct er altijd in optimale vorm uit. Dat maakt de printers dus alleen maar beter bruikbaar. Zelfs zaken zoals een stroomstoring hoeven de zaken niet langer te verstoren. Zo kan je er dus veel meer voordeel dan voorheen uit halen op zakelijk gebied.

Een eigen printer opbouwen
De 3D printer die bij je past is natuurlijk de 3D printer die je zelf maakt. Dit klinkt misschien als een lastige zaak, maar is allesbehalve lastig. In veel gevallen is het goed mogelijk om zelf de printer op te bouwen. Je moet dan wel voor een zelfbouwmodel kiezen, bijvoorbeeld van Ultimaker. Dit is het type printer dat je helemaal zelf kan opbouwen naar eigen inzicht. Dat maakt het mogelijk om er precies het soort ontwerptool of productiemiddel van te maken dat jij kan gebruiken voor het proces in jouw onderneming. Dat is natuurlijk ook een groot deel van de reden.