Selecteer een pagina

Wie er tegenwoordig voor kiest om op zoek te gaan naar een bepaalde vorm van raamdecoratie om gebruik van te maken houdt rekening met meer verschillende factoren in vergelijking met vroeger. Ondanks het feit dat de uitstraling van de raamdecoratie ook tegenwoordig nog steeds zeer belangrijk is wordt er eveneens bijzondere aandacht besteed aan het gebruiksgemak. Wilt u ook graag de beschikking krijgen over een vorm van raamdecoratie welke over de hele lijn alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen? In dat geval kan het de moeite waard zijn om elektrische rolgordijnen als raamdecoratie te overwegen.

               Wat zijn de voordelen van elektrische rolgordijnen?

Er kan worden vastgesteld dat elektrische rolgordijnen door de jaren heen steeds populairder zijn geworden. Gebruikmaken van deze vorm van raamdecoratie brengt in de praktijk dan ook tal van verschillende voordelen met zich mee. Wij hebben deze voordelen alvast even voor u op een rijtje gezet:

 

  • De draadloze bediening van elektrische rolgordijnen zorgt ervoor dat ze eenvoudig te bedienen zijn;
  • Elektrische rolgordijnen beschikken over een uitmuntende levensduur omdat ze steeds gelijkmatig worden opgerold;
  • Rolgordijnen met elektrische bediening zijn extra interessant voor ruimtes met beperkte bereikbaarheid;
  • Een optionele zonnesensor kan uw interieur extra beschermen tegen schadelijke UV-invloeden;

 

Bovenstaande voordelen maken het meteen duidelijk waarom zoveel mensen er reeds door de jaren heen voor hebben gekozen om gebruik te maken van elektrische rolgordijnen als raamdecoratie. Wellicht dat deze optie dus ook voor u het overwegen waard kan zijn.

               Hoe kan deze vorm van raamdecoratie worden bediend?

Niet alleen de sterk variërende uitstraling waar elektrische rolgordijnen over kunnen beschikken is een belangrijke reden voor veel mensen om voor deze vorm van raamdecoratie te kiezen. Wat namelijk bovendien ook te denken van het uitstekende gebruiksgemak? In de praktijk is het op verschillende manieren mogelijk om dit type van raamdecoratie te bedienen. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen de hieronder terug te vinden opties:

 

  1. Een wandschakelaar;
  2. Een automatische afstandsbediening;
  3. Een timer;
  4. Een systeem met domotica;

 

In het merendeel van de gevallen wordt er bij deze vorm van raamdecoratie toch vooral gebruik gemaakt van een wandschakelaar. Deze schakelaar is met behulp van bedrading verwerkt in de wand. De motorunit waar gebruik van wordt gemaakt zit verscholen in de buis van het gordijn. Deze kan ervoor zorgen dat de elektrische rolgordijnen volledig kunnen openen en sluiten. Wilt u liever dat het mogelijk wordt om uw elektrische rolgordijnen te bedienen door middel van infraroodstralen? In dat geval is het mogelijk om daarvoor gebruik te maken van een speciale afstandsbediening.

               Keuze tussen een standaard of een duo rolgordijn

Tot slot, wanneer u ervoor gaat kiezen om gebruik te maken van elektrische rolgordijnen als raamdecoratie zult u steeds kunnen vaststellen dat er op de markt verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. We maken dan ook een onderscheid tussen de standaard en de zogenaamde duo rolgordijnen. Een standaard rolgordijn is een vorm van raamdecoratie waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van een omhulsel of een behuizing. Dit betekent dat de roldoek van de buitenkant zichtbaar is. Voor een rolgordijn met cassette geldt dat het roldoek volledig aan het zicht is onttrokken door middel van een omkasting. Hou dus zeker rekening met dit verschil wanneer u gebruik wil maken van rolgordijnen als raamdecoratie.