Selecteer een pagina

Wanneer je een aquarium koopt zijn er nogal wat zaken waar je rekening mee dient te houden dit wordt nogal eens onderschat. Met een aquarium met bijvoorbeeld tropische vissen bouw je als het ware een ecosysteem na op een zeer kleine schaal. Net zoals in de natuur zijn er diverse onderdelen die invloed hebben op het ecosysteem en het functioneren hiervan, zoals zuurstof en licht. Het succes van een goed functionerend ecosysteem zit in de balans tussen de verschillende componenten. In een aquarium betekent dit dat vooral het licht en het type vissen en planten goed op elkaar afgestemd dient te worden.

Tip: TC420 Aquarium LED Controller | Goedkoop Kopen Online

Verschillende soorten aquarium verlichting

Er valt nogal wat te kiezen op het gebied van aquarium verlichting. De oudere varianten zijn vaak tl-verlichtingen die onderdeel vormen van een lichtbak aan de bovenzijde van het aquarium. Dit type verlichting werkt vaak goed voor een aquarium, maar straalt ook erg veel licht uit buiten het aquarium en heeft vaak maar een stand en kan alleen aan- en uitgezet worden. Een meer moderne en geavanceerde variant van aquariumverlichting, is Ledverlichting. Dit type verlichting krijgt vaak de voorkeur, omdat er meer opties zijn om deze af te stellen en bijvoorbeeld een natuurlijke maanstand te creëren om het aquarium ’s nachts mee te verlichten.

Uitgelicht: Goedkope LED Verlichting Aquarium | 2 Jaar Garantie

Ledverlichting heeft een positieve invloed op het milieu

Veel mensen hebben een aquarium met tropische vissen voor de hobby. Naast het feit dat een aquarium leuk is om te hebben en om naar te kijken, speelt het vaak ook een belangrijke rol in het interieur. Met verouderde Tl-verlichting komt het weleens voor dat een hele ruimte door een aquarium verlicht wordt, wat niet wenselijk is. De nieuwste Ledverlichting kan echter op sterkte ingesteld worden en kan ook verschillende kleuren projecteren, waarmee je leuke effecten kan creëren die passen bij het interieur. Vaak wordt Ledverlichting dan ook geleverd met afstandsbediening, waarmee je deze op elk moment kan aanpassen aan jouw wensen of deze kan instellen met behulp van een timer.