Selecteer een pagina

Het aanbod met vloeren op de markt is door de jaren heen zo sterk uitgebreid dat veel mensen in de praktijk de nodige moeite ondervinden met het uitkiezen van de voor hun beste vloer. In de praktijk kan er evenwel worden vastgesteld dat met name een gietvloer sterk aan populariteit heeft gewonnen. Dat hoeft ook niet te verbazen. In eerste instantie is het zo dat er voornamelijk in het verleden gebruik werd gemaakt van gietvloeren in fabrieks- of bedrijfspanden. Tegenwoordig is dat echter niet langer het geval. Ook in menig aantal woningen is er vandaag de dag dan ook een gietvloer terug te vinden. Wil jij ook graag ontdekken wat nu precies de belangrijkste redenen zijn om te kiezen voor een gietvloer in je huis? Wij hebben alvast drie uitstekende redenen voor jou op een rijtje gezet op deze pagina.

            1.) Een gietvloer is hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Allereerst kan er worden vastgesteld dat een gietvloer een naadloze vloer is. Dat betekent dat er geen voegen op te merken zijn. Hier zijn meteen twee concrete voordelen aan verbonden. In eerste instantie zorgt het ontbreken van voegen er voor dat een gietvloer erg hygiënisch is. Vuil kan zich immers in de voegen niet manifesteren. Een ander interessant voordeel heeft betrekking tot het onderhoud van de vloer. Vloeren met voegen zijn niet zo eenvoudig te onderhouden, maar dat geldt dus niet voor de gietvloer. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een op en top onderhoudsvriendelijke vloer voor in je woning? Dan zal je niet anders kunnen dan besluiten dat de gietvloer daar absoluut voor in aanmerking komt!

            2.) Kan in principe overal worden geplaatst

Nog een uitstekende reden om te kiezen voor een gietvloer is terug te vinden in het feit dat dit type vloer overal kan worden gerealiseerd. Dit geldt dus met andere woorden niet alleen voor in de woonkamer of de garage, maar ook voor bijvoorbeeld de badkamer. In de badkamer wordt er tegenwoordig sowieso veelvuldig gebruik gemaakt van kunsthars. Ze is dan ook razend populair als wandafwerking voor wat het creëren van een strakke, harmonieuze look betreft. Ben je nog op zoek naar een mooi uitziende, strakke en onderhoudsvriendelijke vloer om buiten te plaatsen, bijvoorbeeld op je terras? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat de gietvloer zich daar uitstekend toe kan lenen. Let wel, om een gietvloer buiten te kunnen plaatsen dient er te worden voldaan aan verschillende, belangrijke eisen. Bespreek deze dus zeker en vast met de vakman die de gietvloer komt plaatsen.

 

Gietvloer laten plaatsen? Neem contact op met G-Vloeren!

            3.) Kan gecombineerd worden met vloerverwarming

Vloerverwarming staat er om bekend een zeer aangename vorm van verwarming te zijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat de voorkeur van heel wat mensen tegenwoordig naar deze vorm van verwarmen uitgaat. Een vraag die velen zich daarbij echter stellen is of het mogelijk is om bijvoorbeeld een gietvloer te combineren met vloerverwarming. Dat is het zeker. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat er in dit geval gekozen dient te worden voor een PU gietvloer. Bij een gietvloer van epoxy is het namelijk een stuk complexer om gebruik te maken van vloerverwarming. Hier moet je dus wel rekening mee houden.