Selecteer een pagina

Het is goed om creatief om te gaan met de uitgaven in een horecazaak. Goed management zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Daarnaast zijn er altijd mogelijkheden om te besparen in een restaurant of eetcafe.

De juiste leveranciers

Koop alleen je producten van de beste leveranciers. Goedkoop kan hier duurkoop zijn, omdat het sneller kapot gaat. Let hier dus wel goed op. Uiteindelijk zullen je klanten je ook verlaten als je geen goede kwaliteit eten levert.

Kook in het seizoen

Producten zijn een stuk goedkoper in het seizoen dan erbuiten. Kies er daarom altijd voor om in het seizoen te koken. Het is ook vaak iets wat de klanten verwachten. Het is heerlijk om met pure en verse ingrediënten te koken in het seizoen.

Bewaar alles goed

Kies ervoor om Horeca apparatuur bij Gastrodeals te kopen om er zo zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed op bewaard worden. Alles op de juiste temperatuur met de juiste vochtigheidsgraad. Het is ook belangrijk dat er voldoende ventilatie is en alles donker bewaard wordt. Het is goed om te zorgen voor een goede koelkast en vriezer.

Restafval beperken tot een minimum

Het is belangrijk om alle delen van een stuk vlees of een vis te gebruiken. Zorg dat er eigenlijk niets weg gaat voordat het gebruikt is. Het is vaak nog goed om er een mooie bouillon van te maken. Het is ook goed om te kijken wat de gasten altijd op hun bord laten liggen. Reduceer hier de hoeveelheid van.

Een optimale voorraad

Door de voorraad goed te beheersen zal er minder kapot gaan. Ook is het mogelijk om zaken sneller op de dagkaart te zetten omdat het weg moet. Het is slim om hier goed op te sturen. Het zorgt ervoor dat mensen mooie aanbiedingen krijgen en de voorraad niet kapot gaat.