Selecteer een pagina

We zitten een beetje vast in onze eigen gedachten. Als we aan LED verlichting denken, denken we namelijk aan saai, koel licht dat we herkennen van de wachtruimte bij de huisarts of tandarts. Maar dat is inmiddels echt verleden tijd. In dit blog vertellen we je meer over LED verlichting die duurzaam is en die ook nog sfeer kan toevoegen aan je interieur (zowel thuis als op kantoor)!

 

‘FF dimmen nou’

Heb je ooit al gehoord van de dim to warm techniek? Hierbij kan je je spots dimmen, waardoor de lichtintensiteit verandert. Zie het een beetje als de bekende Philips Hue lampen. Je veranderd de kleur en de intensiteit ervan en ineens is je woning van koele wachtkamer naar sfeervolle, knusse ruimte getransformeerd. 

 

Fijn, want zo kan je zelf de sfeer in huis bepalen. Iets wat je misschien nog niet helemaal kan rijmen met ‘LED verlichting’. Gelukkig gaat de techniek razendsnel en kan je dus op je werk en in huis mooie en sfeervolle verlichting toepassen waarmee je moeder natuur ook nog eens een handje helpt. 

 

Hoe kies ik nou de juiste verlichting?

Klinkt dit je wel wat? Inmiddels zijn er zo veel verschillende aanbieders voor LED verlichting.. Het is een beetje alsof je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt namelijk spots (leuk voor in een plafonnière) en de wat meer bekende lampen, zoals LED lampen in de vorm van een gloeilamp. Op internet is er ontzettend veel te vinden over LED verlichting. Zo vind je op de websites van bekende bouwmarkten zoals Gamma en Karwei altijd een energielabel. Hoe hoger (richting A, natuurlijk), hoe beter. 

 

Investeer en bespaar

LED verlichting is even een investering, vooral als er nog niet echt iets mis is met je huidige lampen. Maar die investering gaat je zeker helpen bij het besparen. LED verlichting gebruikt namelijk een stuk minder energie dan normale gloeilampen. En dat ga je zeker weten terugzien op je energierekening. Of juist niet, want je gaat aanzienlijk minder betalen door LED verlichting aan te schaffen.