Selecteer een pagina

Heb je het gevoel dat je een beetje uit je huis bent gegroeid? Weet je niet zeker of je huis nog wel aan je eisen voldoet, en of het wellicht beter is om op zoek te gaan naar nieuwe woonruimte? Het kiezen tussen een verbouwing of een verhuizing kan een hele lastige zijn.

 

Vertrekken

 

Bevalt je huis je totaal niet meer? Is iedere kamer te klein, ben je niet dol op de buurt waarin je woont en kun je niet wachten tot je de deur voor de laatste keer achter je dicht kunt trekken? Dan gaat een verbouwing weinig opleveren, en is het waarschijnlijk echt het beste voor je om op zoek te gaan naar andere woonruimte.

 

Zijn er een paar dingen die je minder goed bevallen aan je huidige huis, maar zijn er ook een heleboel dingen die je wél bevallen? Dan kan verhuizen een behoorlijk rigoureuze beslissing zijn. Misschien wil je diep in je hart ook wel helemaal niet verhuizen, omdat je erg van je huis of van je buurt en straat houdt. Is er dan een andere manier om je huis zodanig aan te passen zodat je er toch weer prettig kunt wonen?

 

Verbouwen

 

Met een verbouwing kun je je huis niet altijd per se groter maken, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Vind je je woonkamer te klein, dan is een uitbouw bijvoorbeeld een optie. Hiervoor heb je natuurlijk wel ruimte nodig, vaak gaat de ruimte die je aan je huis toevoegt van de vierkante meters van je tuin af. Kijk dus goed of dit een optie is, en of je tuin hierna nog wel aan je wensen en eisen voldoet.

 

Heb je vooral op de bovenste verdiepingen ruimte te kort? Dan kun je, als je woning een schuin dak heeft, je woonruimte vergroten door een of meerdere dakkapellen te laten plaatsen. Een dakkapel kopen is altijd nog voordeliger dan verhuizen, al kan het zeker als je er meerdere aanschaft best een behoorlijke kostenpost zijn. Vraag dus altijd bij verschillende partijen een dakkapellen offerte aan, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

 

Ook een badkamer of keuken wordt regelmatig verbouwd. Logisch ook, dit zijn ruimtes waar je veel tijd doorbrengt en die praktisch goed moeten zijn ingericht. Een kleine, niet aan je wensen tegemoetkomende badkamer kun je door een slimme verbouwing een stuk praktischer inrichten. De ruimte wordt hierdoor niet groter, maar door hem beter te benutten lijkt dit wel zo. Ditzelfde principe geldt ook voor een keuken.