Selecteer een pagina

Zakelijke energie is van toepassing bij bedrijven. Het maakt hierbij niet uit of het een groot of een klein bedrijf betreft. Het is als groot bedrijf zijnde verplicht om zakelijke energie af te nemen. Als kleiner bedrijf heb je hier keuzevrijheid in. Onder een klein bedrijf worden de vele eenmanszaken bedoeld die in Nederland aanwezig zijn.  Daarvan runnen veel Nederlanders een eenmanszaak aan huis. Dit is niet zo gek, het brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Het zelf indelen van de werkuren en het verminderen van brandstofverbruik zijn vaak gehoorde redenen.

Energieverbruik bij een eigen bedrijf

Overal waar vruchten geplukt wordt zijn rotte appels te vinden. Ondanks dat er vele voordelen zijn voor kleine bedrijven aan huis, worden de energielasten nog wel eens over het hoofd gezien. Zo zal niet iedereen die een eigen bedrijf begint, het energieverbruik direct in de gaten hebben. Terwijl je daarmee flink wat meer energie verbruikt, dan bij het runnen van een normaal huishouden. Het intensiever gebruiken van apparatuur als een computer, maar ook meer gebruik van verlichting en verwarming kosten automatisch meer energie.

Ontdek de voordelen als zakelijke klant!

Niet alleen voor een groot bedrijf, maar ook voor een eenmanszaak kan zakelijke energie lonend zijn. In veel gevallen van het runnen van een klein bedrijf is het zelfs zeker aan te raden. Uiteindelijk bepaald de energieleverancier wat er geleverd moet worden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen klein- en grootzakelijk. Je krijgt te maken met een maandelijkse afrekening. De btw is direct zichtbaar en kan verwerkt worden bij de btw-afdracht. Zo wordt het inzichtelijk welke kosten aftrekbaar zijn bij de belastingdienst.

Profiteer van lagere kosten!

Stap vandaag nog over van energie. Als zakelijke klant krijgen veel vaker een betere service bij energieleveranciers dan particulieren. Je zult sneller geholpen worden doordat energiebedrijven veel waarde hechten aan zakelijke klanten. Mooi bijkomend voordeel nietwaar? Over het algemeen betalen ondernemers met een zakelijk contract, een minder hoge prijs voor de energie die ze afnemen. Gezien het feit dat deze ondernemers in het algemeen meer energie verbruiken, is de keuze voor zakelijke energie er één die zeker de overweging waard is. Energie vergelijken is dus een slim idee als je je definitieve besluit maakt.