Selecteer een pagina

Heb je ooit te maken gehad met een afvoer verstopt? Dan weet je hoe vervelend en frustrerend het kan zijn. Plotseling merk je dat het water niet meer wegloopt in de gootsteen of dat de wc niet meer goed doorspoelt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar één ding is zeker: je wilt er zo snel mogelijk vanaf. In deze blog geven we je tips over wat te doen bij een plotselinge verstopping.

Verstopping voorkomen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Om een afvoerverstopt te voorkomen, is het belangrijk om goed op te letten wat je door de afvoer spoelt. Gooi geen etensresten, vet of olie in de gootsteen en gebruik een zeefje om haren op te vangen in de douche of badkuip. Ook is het verstandig om regelmatig je afvoer te reinigen met een mengsel van heet water en soda. Zo voorkom je dat er zich vuil en vetresten ophopen en de afvoer blokkeren.

Professionele hulp inschakelen

Als je toch te maken krijgt met een afvoerverstopt, is het verleidelijk om zelf aan de slag te gaan met ontstoppingsmiddelen of een ontstoppingsveer. Echter, deze middelen kunnen schadelijk zijn voor je leidingen en het probleem niet volledig oplossen. Het is daarom verstandig om een professionele rioolservice haarlem in te schakelen. Zij beschikken over de juiste kennis en materialen om de verstopping op te lossen en eventuele schade te voorkomen.

Voorkom herhaling

Wanneer de rioolservice haarlem de verstopping heeft verholpen, is het belangrijk om te voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet. Vraag daarom aan de specialisten om advies over hoe je je afvoer in de toekomst het beste kunt onderhouden. Ook kunnen zij eventuele zwakke plekken in je riolering opsporen en repareren om toekomstige verstoppingen te voorkomen.

Verstoppingen kunnen erg vervelend zijn en voor veel overlast zorgen. Door goed op te letten wat je door de afvoer spoelt en regelmatig onderhoud te plegen, kun je verstoppingen voorkomen. Mocht je toch te maken krijgen met een afvoerverstopt, schakel dan altijd een professionele rioolservice haarlem in om het probleem op de juiste manier op te lossen. Zo voorkom je verdere schade en herhaling van het probleem. Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je snel weer genieten van een goed werkende afvoer!